torsdag den 28. marts 2013

Hygge med en lillesmule pjævseri

Skærtorsdag med sol og snerten af forår, ville gerne have brugt dagen på en tur i Dyrehaven, men Elna er stadig syg, så vi bliver hjemme Og ja, der er sikkert nogen der tænker "det er kun godt med frisk luft når de er syge" og helt enig, men når det er diarré og opkast, så synes jeg det er en lille smule hyggeligere at være hjemme.
Så sådan en skærtorsdag, hvor Elna ligger mest ligger og sover, så bruger jeg tiden på at påske-hygge lidt i stuen. Ikke noget jeg normalt gør mig i, men nu er jeg jo blevet mor og så skal højtiderne 'bruges', så friske grene i en vase og lidt æg og hjerter.



Hjerterne havde jeg i forvejen og æggene piftede jeg lige op lidt perler og et par engle på to af dem. Ikke den vilde kreativitet, men lidt har også ret.



Og det er så det første påskepynt jeg har lavet siden jeg var barn. Og om et par år vil grenene med sikkerhed være pyntet med malede hønseæg, kyllinger og andet som Elna og jeg får lavet. Sååå jeg nyder lige den rolige pynt lidt ekstra ;)

Her i eftermiddag eller aften, alt afhængigt af hende den lilles tilstand, vil jeg få sat mig ned og få kigget på de kære sprutter. Den første bliver en prøve og den må Elna få

onsdag den 27. marts 2013

Fiske-dag

Man skal huske at spise fisk!

Vi er ikke så gode til det herhjemme, selvom vi troligt hver uge, når madplanen laves, snakker om at nu skal vi have laks, rejer eller en tredje type, men af en eller anden grund, så glipper den på den færdige madplan. MEN i sidste uge, så skulle det være, nu skulle vi have vores fisk og jeg satte lørdag som fiske-dag. Og så indkøbte jeg laks og tun til sushi hos fiskehandleren og så stod menuen på home made sushi by Elnas mor :)

Det er meget længe siden jeg sidst lavede det selv, så må indrømme at helt kønt var det færdige resultat ikke, og jeg skal helt sikkert have en skarpere kniv, for hold op hvor er den blevet sløv! Stykkerne blev ovale i stedet for runde - men heldigvis ændrede det ikke ved smagen ;)







Fyldet blev med laks, tun, avokado, agurk, rød peberfrugt og forårsløg.

Næste gang skal jeg lave en dressing og komme i nogle af stykkerne. Så går lige og fundere lidt over hvad den skal smage af + næste gang skal der eksperimenteres med inside-out.

Mmm bliver helt sulten ved at tænke på det

tirsdag den 26. marts 2013

Sprutte indsamling

Jeg er stødt på em fantastisk indsamling af sprutter til landets neonatalafdelinger, så de for-tidligt fødte kan få en sprutte de kan ligge med. Fangarmene giver de små tryghed, da de mindre om navlesnoren og derved om deres tid mors mave.

http://www.facebook.com/pages/Sprutte-Indsamling/428646157220155
eller
www.spruttegruppen.dk


Jeg er bestemt ikke en haj til at hækle, men en enkelt sms til min mor om hun kunne have lyst til at støtte et godt formål og hun var på.
Og jeg har sat mig for, at NU skal jeg få lært at hækle, for jeg vil gerne 'betale' tilbage til Rigshospitalets neonatal afdeling, som pænt tog sig af Elna da hun kom til verden 6uger for tidligt. Som jeg har tænkt over, så ville det have betydet meget for mig hvis Elna havde fået en lille sprutte - og vi stod endda med et barn der fint klarede sig, så kunne forestille mig, at det vil betyde endnu mere for de forældre der har et barn der er kommet langt tidligere til verden end Elna

søndag den 17. marts 2013

Genbrug

Med en baby der ikke spiser det samme rugbrød som os andre, så brænder vi inde med noget rugbrød. Rimelig trist bare at kassere en halv pakke pga hun ikke lige spiser de største mængder, og fryse ned bliver det bare endnu mere trist af... Så hvad gør man, jo jeg funderede lidt over det og kom frem til at der bliver spist yoghurt i det lille hjem, så hvorfor ikke lave mit eget ymerdrys :) Dog uden sukker, da Elna også skal spise det (og ingen grund til alt for meget af det skjulte sukker til os andre), så jeg smuldrede det, smeltede lidt kokosolie (kunne have valgt anden olie, men synes der skulle lidt smag til) og vendte det i, ind i ovnen og så skulle det ellers bare have svag varme og røres i jævnligt, indtil det var tørret igennem.

Mit nye store projekt, som er tæt på at blive færdiggjort, er mit gulvtæppe af gammelt sengetøj.



Jeg har de sidste dage syet den lange fletning sammen på bagsiden, så er ved at være lidt træt af det, men jeg er så tæt på at være helt færdig. Glæder mig til at sy det sidste sting og ligge tæppet i gangen :)