søndag den 28. april 2013

Nusseklud

Elna bruger stofbleer som nusseklud, som hun sover med og har med når vi er på tur. Synes måske ikke det er det kønneste, så da jeg så et billede af en home made nusseklud i min online mødregruppe, så tænkte jeg, at jeg det må jeg da også lave :) Og wupti, jeg fik gravet i mit stof og her er resultatet


At Elna så ikke lige har set lyset i den endnu, er så en helt anden historie... Men mor giver ikke op! Jeg har en plan om en anden model

Sprutter i massevis

Min mor har haft gang i hæklenålen, 14 sprutter er det blevet til indtil videre :) Alle, på nær én, er mindre end opskriften da de mindste af præmatur-børnene har brug for meget udstyr i kuvøserne, så der er efterspurgt mindre sprutter.

Jeg afventer nu en adresse, så Riget kan få denne flok sprutter

Posten kom

Denne fine bamse kom med posten for en uge siden. En gave fra Majbrit http://mitkreativehj.blogspot.dk/ til Elna og hun er glad for den. Den blev budt velkommen af Elna ved at hun smilte, grinte og kravlede rundt i stuen med den :)

søndag den 14. april 2013

Rester

Så er resterne af stoffet fra sækkestolen brugt. Et stk opbevaringspose og et stk madpose blev det til. Opbevaringsposen kan både bruges til huer og handsker herhjemme i gangen eller hvis vi skal have lidt småting med på tur.


Madposen er til Elna når vi er på tur, så slipper vi for at bruge fryseposer til de små bøtter og pakker med mad. Og derved skåner vi miljøet :)

Det er også blevet til nyt betræk til sofapuderne - så det føles nærmest som en helt ny sofa nu hvor der er kommet lidt farver på puderne.




tirsdag den 9. april 2013

Min symaskine er hjemme igen :)

Lørdag formiddag lavede jeg løgrelish med chili, hvilket betød en dag med en lejlighed der lugtede fælt af rødvinseddike. Efter en masse udluftning valgte jeg om eftermiddagen, at lave en omgang abrikos mos og et lille forsøg med figenmos, simpelthen for at kamuflere lugten af eddike og det lykkedes næsten ;)

 
Har endnu ikke smagt på det, men i aften, skal det serveres som tilbehør til aftensmaden.


Min symaskine kom hjem i går og i aftes klippede jeg stof og begyndte at sy nyt betræk til Elna' sækkestol. Jeg færdig gjorde det til formiddag mens hun sov lur og jeg er rigtig tilfreds med resultatet.




Stoffet er kraftigt, så det burde holde en del år og ja, meget farvestrålende, men nogen gange skal man prøve noget nyt (farverne er ikke så kraftige normalt herhjemme) og jeg synes motiverne på stoffet er fedt.
Hvad resten af stoffet skal bruges til, går jeg lige og summer lidt over.

onsdag den 3. april 2013

Gang i køkkenet

Nu hvor foråret er kommet (i hvert fald for en stund), så er det som om jeg har fået et energi boost. Virkelig fantastisk, og idéerne strømmer til mig. Så nu skal de bare kanaliseres ud... Går alt efter planen så får jeg min symaskine hjem i næste uge og så står den på syning. Men når nu symaskinen stadig er på ferie hos en veninde, så må jeg finde på andre ting.

Jeg har fået lavet en gang jordbær marmelade, hvilket er faldet i rigtig god jord hos kæresten. Det duftede også fantastisk i hele lejligheden, og det var faktisk slet ikke så besværligt, som jeg altid har gjort det til inde i mit hoved! Det tog jo nærmest ingen tid og er ikke fyldt med alverdens E-nr, som den købte udgave er proppet med. Sukkermængden må jeg jo sige, er mindre end den man køber, for den er langt fra så sød, så det er pænt skræmmende at tænke på, hvor meget der fyldes i købe-marmeladerne! Og så har det den flotteste røde farve. Det er en hel fornøjelse at åbne køleskabet og kigge på den øverste hylde.


 Og det smager herligt :) Morgenmaden er blevet noget mere delikat.

Det blev også til lidt 'sundt' slik: riskiks med nødder og chokolade. Nemt og ikke mindst, billigt. Smager dejligt og sådan en bøtte får sjældent lov at stå uberørt ret længe i køkkenet.


Krydderurterne vokser godt  og hurtigt nu hvor solen rigtig har fået fat, det er virkelig dejligt at kigge på vindueskarmen nu, hvor det bare bliver grønnere og grønnere for hver dag der går. Glæder mig virkelig til de bliver store nok til at jeg kan bruge af dem og evt prøve at tørre lidt af dem. Nu må vi se, hvor meget der bliver, men det er i hvert fald spændende at følge med i udviklingen.



Elna er endelig blevet helt frisk, noget jeg er rigtig glad for og jeg har fået en endnu mere glad datter end jeg plejer. Hun er en totalt ude på spilopper HELE tiden og det nye hit er, at kravle ud på badeværelset - hvad det sådan præcist er, der er SÅ spændende derude, er en meget stor gåde.
Vi får nydt det gode vejr med turen i klapvognen, hvor vi kigger på fugle, biler og mennesker. Hun nyder det og snakker løs med sine lyde, det er en hel fornøjelse at opleve hende blive så glad for klapvognen og de ture vi er på.